Dječji šeširi sa UV zaštitom

Djecji Sesiri 30% Web

SOLE MIO odjeća prati najnovije modne trendove, a tehnologijom izrade i odabirom materijala u potpunosti štiti od UV zračenja i doprinosi našem zdravlju i zdravlju naše djece u budućnosti.

SOLE MIO kolekcija napravljena je od visokokvalitetne prede Modal Sun (prirodna celulozna vlakna) u čije su niti upleteni UV blokatori u obliku pigmenta, a kao rezultat toga postignuta je potpuna UV zaštita potpuno otporna na pranja. Osim UV zračenja odbija i znatan dio sunčevog IC (infracrvenog) zračenja što pogoduje povoljnijoj mikroklimi i ugodnijem nošenju.

Oblik prede osigurava povoljnu mikroklimu (8-10°C niža temperatura - efekt hlađenja), oslobađajući tijelo od vlage i znoja kapilarnim efektom , a njegova evaporacija na površini tkanine dodatno hladi i povoljno djeluje na organizam. Tkanina ima faktor zaštite UPF 50+ i pogodna je za bebe i ljude sa osjetljivom kožom (alergije na sunce i sl.).

Važno je napomenuti da je kompletna linija UV zaštitne odjeće proizvedena u Hrvatskoj i testirana na Tekstilno-tehnološkom fakultetu i Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu.