U ovom članku fokusiramo se na pomagala koja ženama mogu pomoći u oporavku nakon raka dojke, uključujući ortopedske grudnjake, silikonske proteze, vlasulje, turbane i marame.

Ortopedski grudnjaci

Nakon mastektomije ili djelomičnog uklanjanja dojke, mnoge žene traže način kako da se osjećaju udobno i sigurno u svom tijelu. Ortopedski grudnjaci igraju ključnu ulogu u ovom procesu. Ovi grudnjaci dizajnirani su za pružanje optimalne potpore i udobnosti, omogućujući udobnost bez pritiska na osjetljiva područja.

Mnogi modeli imaju džepove za umetanje proteza, što omogućava jednostavno postavljanje i prilagodbu.

Silikonske proteze

Silikonske proteze su posebno dizajnirane kako bi se ženama pomoglo u vraćanju prirodnog izgleda nakon operacije. Ove silikonske dojke nude prirodan izgled i osjećaj, s težinom i teksturom sličnom pravim dojkama. Dostupne su u različitim veličinama i oblicima, kako bi se prilagodile individualnim potrebama svake žene.

Vlasulje, turbani i marame

Gubitak kose često je jedan od najtežih nuspojava kemoterapije, ali postoje načini kako da se osjećate sigurnije i ugodnije tijekom ovog izazovnog razdoblja. Vlasulje, turbani i marame mogu pomoći ženama da vrate samopouzdanje i osjete se više kao one same.

Vlasulje su izrađene od kvalitetnih materijala koji osiguravaju prirodan izgled i udobnost. One su dostupne u raznim stilovima i bojama, kako bi odgovarale različitim preferencijama i potrebama žena koje prolaze kroz kemoterapiju.

Osim vlasulja, važno je spomenuti i specijalna sredstva za održavanje vlasulja. Šampon za vlasulje od umjetnih vlakana te balzam pomažu u očuvanju kvalitete i dugovječnosti vlasulje, čineći je mekšom i lakšom za održavanje.

Turbani i marame također su sjajno rješenje za svakodnevnu uporabu. Lako se nose, dolaze u različitim bojama i uzorcima te pružaju udobnost i pokrivanje glave. Turbani posebno nude brz i praktičan način da se sakrije gubitak kose, a uz to su moderni i stilski. Marame mogu biti odličan dodatak, omogućujući ženama da se izraze kroz kreativne i personalizirane stilove.

turbani marame vlasulje rak dojke

Kako odabrati pravi proizvod za vas?

Pri odabiru pravih pomagala, važno je uzeti u obzir nekoliko faktora:

  • Udobnost: Odjeća i dodaci trebaju biti udobni za nošenje, osobito u osjetljivim područjima nakon operacije ili tretmana.
  • Funkcionalnost: Silikonske proteze trebaju se jednostavno postaviti u ortopedske grudnjake, dok vlasulje, turbani i marame trebaju biti lagani i jednostavni za nošenje.
  • Estetika: Osjećati se ugodno u svojoj koži važan je dio oporavka, stoga birajte proizvode koji vam pružaju samopouzdanje i zadovoljstvo svojim izgledom.

Rak dojke nosi sa sobom brojne izazove, ali korištenje odgovarajućih pomagala može značajno olakšati svakodnevni život i oporavak. Ortopedski grudnjaci, silikonske proteze, vlasulje, turbani i marame pružaju podršku, udobnost i estetsku obnovu nakon liječenja.


Možda će vas zanimati:

Sva onkološka pomagala možete pogledati ovdje.


Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nam se obratite dolaskom u našu specijaliziranu prodavaonicu u Grižansku 6 u Zagrebu, ili putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili telefonom na 01/2911 366.

U ORTO i MEDI centru svakodnevno se susrećemo s osobama koje su prošle kroz iste izazove te Vam naše stručno osoblje može pomoći pri odabiru željenog pomagala.

 

Besplatna dostava za sve narudžbe preko 79.63 EUR